Welcome, Guest. Please login or register.

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - migas62

Pages: [1]
1
Discovery / Multithread / crontab problem
« on: July 10, 2017, 07:55:48 PM »
Hi,

i installed NeDi on Centos 7 following the instructions provided by the link on your website.
I'm trying to configure multi-thread on cron like:

0,30 7-22 * * * /var/nedi/nedi.pl -Smvj -fn -P2 -Ya -A 'RIGHT(INET_NTOA(devip), 1) IN (0)' > /tmp/nedi0-`date +\%H`.run 2>&1&
1,31 7-22 * * * /var/nedi/nedi.pl -Smvj -fn -P2 -Ya -A 'RIGHT(INET_NTOA(devip), 1) IN (1)' > /tmp/nedi1-`date +\%H`.run 2>&1&
2,32 7-22 * * * /var/nedi/nedi.pl -Smvj -fn -P2 -Ya -A 'RIGHT(INET_NTOA(devip), 1) IN (2)' > /tmp/nedi2-`date +\%H`.run 2>&1&
3,33 7-22 * * * /var/nedi/nedi.pl -Smvj -fn -P2 -Ya -A 'RIGHT(INET_NTOA(devip), 1) IN (3)' > /tmp/nedi3-`date +\%H`.run 2>&1&
4,34 7-22 * * * /var/nedi/nedi.pl -Smvj -fn -P2 -Ya -A 'RIGHT(INET_NTOA(devip), 1) IN (4)' > /tmp/nedi4-`date +\%H`.run 2>&1&
5,35 7-22 * * * /var/nedi/nedi.pl -Smvj -fn -P2 -Ya -A 'RIGHT(INET_NTOA(devip), 1) IN (5)' > /tmp/nedi5-`date +\%H`.run 2>&1&
6,36 7-22 * * * /var/nedi/nedi.pl -Smvj -fn -P2 -Ya -A 'RIGHT(INET_NTOA(devip), 1) IN (6)' > /tmp/nedi6-`date +\%H`.run 2>&1&
7,37 7-22 * * * /var/nedi/nedi.pl -Smvj -fn -P2 -Ya -A 'RIGHT(INET_NTOA(devip), 1) IN (7)' > /tmp/nedi7-`date +\%H`.run 2>&1&
8,38 7-22 * * * /var/nedi/nedi.pl -Smvj -fn -P2 -Ya -A 'RIGHT(INET_NTOA(devip), 1) IN (8 )' > /tmp/nedi8-`date +\%H`.run 2>&1&
9,39 7-22 * * * /var/nedi/nedi.pl -Smvj -fn -P2 -Ya -A 'RIGHT(INET_NTOA(devip), 1) IN (9)' > /tmp/nedi9-`date +\%H`.run 2>&1&

  • In System/Files/crontab i try to add all the lines at once but when i click on the write button it gives the following error: Write /var/nedi/inc/crontab (2065 bytes) OK  / Crontab Update Errors
  • If i add one line and click write it was ok. But i can add only 9 lines with this method, the 10th gives the same error.
  • Everything i add in command line (crontab -e -u nedi) works as expected
  • On System/Files/crontab nothing runs
I'm a newbie on Linux, can you help me?
-Miguel

2
GUI / Re: Device List on monitoring health screen
« on: March 25, 2015, 11:51:24 AM »
Did you change it in nedi.conf or Monitoring-Setup? Once targets are monitored, you can set individual thresholds there...
I'm trying to change via nedi.conf, but the devices are already being monitored.
Changed it via Monitoring-Setup and i've got the desired result.
Thank you.

3
GUI / Re: Device List on monitoring health screen
« on: March 24, 2015, 03:51:34 PM »
that is probably becasue of a high latency,

you could set the latency to a higher value than they should be gone.
I already done that with no success.
Maybe disabling latency test to devices.

4
Hi All,

I just installed version 1.4, awesome software!!
But when i try to discover my cisco 1142 fat accesspoint i get errors.
When i do a debug i get the following:
Code: [Select]
CAPFwd ------------------------------------------------------------------------
SNMP:Connect 10.11.12.13 Private v2 Tout:2s MaxMS:1472 Retry:1 NB:0
CAPF:112233445566 on Do0 (1) SNR:33 SSID:ssid1
CAPF:aabbccddeeff on Do0 (1) SNR:32 SSID:ssid2
CAPF:11aa2bb33cc on Do0 (1) SNR:20 SSID:ssid2

Write Nodes ------------------------------------------------------------------
DBG :SELECT * FROM nodes WHERE mac='112233445566'
 $VAR1 = {
          '5435304de65b' => {
                              'noduser' => '',
                              'ifchanges' => '1',
                              'vlanid' => '31',
                              'ifname' => 'Do0',
                              'ifupdate' => '1424986201',
                              'metric' => 'SCCCC',
                              'firstseen' => '1424986201',
                              'device' => 'ricks_ap',
                              'oui' => 'Hon Hai Precision Ind. Co.,Ltd.',
                              'nodesc' => '',
                              'lastseen' => '1424989539',
                              'mac' => '112233445566'
                            }
        };

DBG :UPDATE nodes SET vlanid=ssid1,lastseen=1424990515,metric='RSCCCC',noduser='' WHERE mac='112233445566'
DBD::mysql::db do failed: Unknown column 'ssid1' in 'field list' at ./inc/libdb.pm line 1903.
DBD::mysql::db do failed: Unknown column 'ssid1' in 'field list' at ./inc/libdb.pm line 1903.
It seems that the update wants to set the ssid name (from CAPFwd ??) in the vlanid column from table nodes but the name isn't known (and the column for vlan is tinyint).
In older versions the ssid showed up as : SSID:2
my perl isn't just that, so, please help? 

Thanks in advance
I'm having the same problem with my Cisco Bridges

5
GUI / Device List on monitoring health screen
« on: March 19, 2015, 10:01:43 AM »
On the left side of the monitoring health screen is listed all the devices i am monitoring. It happens that i am monitoring about 2000 devices, so the screen becomes huge.
Is there a way to reduce or not showing this list?.

Miguel Calado

6
Discovery / Device Status monitoring problem?
« on: October 11, 2013, 02:24:43 PM »
the devices i am monitoring does not update several info.
The uptime and the switch port last status change, for example, does not update automatically.
If i run "/var/nedi/nedi.pl -vp" i have updated info.
should'nt this be automatic?


7
Installation / Re: [error] Undefined variable cop in libmon.php
« on: October 11, 2013, 02:11:02 PM »
I'm using NeDi 8.
: :) I'll wait for the next version.

8
Installation / [error] Undefined variable cop in libmon.php
« on: October 08, 2013, 12:00:58 PM »
Hi,
in the /var/www/logs/error_log i've got a persistent error:

 [error] PHP Notice:  Undefined variable: cop in /var/nedi/html/inc/libmon.php on line 629

could you help me?

Miguel

9
Installation / Re: Multi processor on NeDi (question from a newbie)
« on: August 09, 2013, 11:17:05 AM »
Got it.  :D
I used the NeDi ISO to boot from the CD and when asked if i want to make the (I)nstall, (U)pgrade or shell i chose upgrade.

Ahead it asks the source (cd, ftp, http), chosed http and gave him an http address from the list of available servers.
Packages that i upgraded were:
  • bsd
  • bsd.rd
  • bsd.mp
  • base52.tgz

After a reboot it seems that everything is working as it should be.

By the way: as i have NeDi on a VM, first i've make a snapshot in case something goes wrong.

10
Installation / Re: Multi processor on NeDi (question from a newbie)
« on: August 06, 2013, 01:02:34 PM »
I didn't put it on the ISO to keep it smaller. It usually works well with only 1 core (e.g. as VM). However I can include it in the next version, as it grew above 100Mb anyways...

I'm testing NeDi on a VM with a very big network: about 900 routers / 2000 switchs / 15000 VoIPs, and so on, so that's why i'm tring to use with more than 1 CPU.
when are you planning to launch the next version?

thank you Remo

11
Installation / Multi processor on NeDi (question from a newbie)
« on: August 05, 2013, 03:50:23 PM »
I used the ISO to create a NeDi VM with two processors.
The problem is that openBSD is only using one processor but finds two.

sysctl hw.ncpu
hw.ncpu=1
sysctl hw.ncpufound
hw.ncpufound=2

As far as i can see the file bsd.mp is missing in the instalation ISO (at least is what it seems to me).
How can i make the NeDi using two processors.
I want, if possible, to use the ISO to create the NeDi server.

Thank you
Miguel

Pages: [1]