Welcome, Guest. Please login or register.

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Peter@Lichtenberg

Pages: 1 [2]
16
LAN/Switching / NeDi Event: Node <MAC> reappeared
« on: November 02, 2012, 04:59:09 PM »
Hello,

a NeDi event

      Node 0022xxxxxxxx  reappeared as a.b.c.de/10.10.10.66 on Po7

comes every hour.

The node with Windows 2008 R2, 2 x 1Gb/s ethernet interfaces and HP teaming software (configured for loadbalanced sending) is connect to a Cisco 3750x switch with IOS 12.2, loadbalanced sending (config port-channel load-balance src-dst-ip) and a port channel for both ethernet ports. At the IOS logging are no entries.

Any ideas ?

 Peter

PS: NeDi 1.07 at Debian/Linux

17
GUI / Nedi Device Graph, Port Channel with two GE Interfaces
« on: March 18, 2012, 11:28:21 AM »
Hello,

one port channel use two gigabit ethernet interfaces. At Nedi Device Graph I select the port channel and the two gigabit ethernet interfaces. 
At rrd-graph the Po7 is not the summary of Gi1/0/1 and Gi2/0/1 traffic. Any ideas or hints.

Peter


18
Hello Remo,

the problem is solved now.

Thanks for the hint.

 Peter

19
Hello,

with NeDi V1.08 with some patches I have with cisco device type WS-C2960G-48TC-L problems to display the interface description. At NeDi Device Definition Generator I walk over the interface descriptions with OID 1.3.6.1.2.1.31.1.1.1.18 or without OID and I can read the Alias. But when I start nedi.pl -v -t/a <deviceIP> the table column for Alias is empty. At Device Status page the Info column there are no Alias/Interface Description but CDP: <CDPdevice>.  Any hints what is going wrong here?

Peter

PS: Manual-Discovery (1.0.7) with 1 seed ... it is the previous version number of NeDi

$ sudo -u www-data /var/nedi/nedi.pl -v -t <deviceIP>
PTY :Loaded
LWP :Loaded
OUI :19777 NIC vendor entries read
RDEV:429 devices read from nedi.devices
RADDR:16174 MAC & 752 IP addresses read.
RLNK:2 links (WHERE linktype = "STAT") read from nedi.links
RUSR:4 entries (groups & 8 AND (phone != "" OR email != "")) read from nedi.users
SEED:<deviceIP> added for discovery
MAIN:1 thread, 1st from Thu Mar 15 13:15:01 2012 seems ok adding this one
UPDT:system SET value=value+1 WHERE name="threads"

Manual-Discovery (1.0.7) with 1 seed at Thu Mar 15 13:53:49 2012
-------------------------------------------------------------------------------
Device            Status            Todo/Done-Time
===============================================================================

Discover     ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Identify     ------------------------------------------------------------------
SNMP:Connect <deviceIP> <public> v2 Tout:25s MaxMS:1472
IDNT:Name = <switch>
SOBJ:Reading 1.3.6.1.4.1.9.1.697.def
SYS :Con= Loc=<location>
SYS :OS=IOS SV=6 TY=WS-C2960G-48TC-L
DISC:no skipif policy using -S ()

Enterprise   ------------------------------------------------------------------
SNMP:Connect <deviceIP> <public> v2 Tout:25s MaxMS:1472
SERN:Serial number = <deviceSN>
BOOT:Image = c2960-lanbasek9-mz.122-58.SE2.bin
VTP :Domain = <vtpdomain>
VTP :Mode = 1
VLAN:
...
CPU :Utilization = 9%
MEM :Available memory 3706668 Bytes

Interfaces   ------------------------------------------------------------------
RIF :50 IF read (WHERE device = "<devicename>") from nedi.interfaces
SNMP:Connect <deviceIP> <public> v2 Tout:30s MaxMS:2048
IF  :Walking 64bit counters
IF  :Walking errors
IF  :Walking in-broadcasts
IF  :Walking in-discards
IF  :Walking out-discards
IF  :Walking info
IF  :Index Name         Spd Dup St Pvid Description      Alias            PoE
IF  :10147 Gi0/47     1000M  FD  3    0 GigabitEthernet0                   0W
IF  :10501 Nu0       10000M  -   3    0 Null0                              0W
IF  :10123 Gi0/23       10M  ?   1    1 GigabitEthernet0                   0W
IF  :10108 Gi0/8        10M  ?   1    1 GigabitEthernet0                   0W
IF  :10126 Gi0/26       10M  ?   1    1 GigabitEthernet0                   0W

20
General Topics / Re: config backup
« on: March 08, 2012, 09:04:23 AM »
Hello ntmark,

remove the devices and add the devices with

 sudo -u www-data /var/nedi/nedi.pl -a device1
 sudo -u www-data /var/nedi/nedi.pl -a device2

After it you see no more failure messages. May you copy the NeDi 1.07 database to the NeDi 1.08 installation.

Peter

Pages: 1 [2]