Welcome, Guest. Please login or register.

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - rickli

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 146
31
Installation / Re: upgrade from 1.6 to 1.8
« on: April 23, 2018, 07:10:11 PM »
BTW, I've just updated nebuntu.sh to detect the PHP version automatically. It should be a lot more robust now...

32
Review the crontab entry and the discovery log (or Monitoring-Events). Either the wrong IP is seen by CDP/LLDP or it's not found at all. You could use something like nedi.pl -P1 -Aall to discover all devices in the DB if ping was successful...

33
Discovery / Re: libcli.pm for Comware 7
« on: April 19, 2018, 08:54:42 PM »
Weird, back when I've tested with CW3 it worked (at least with the devices I had access to). Thanks for solving this!

34
Discovery / Re: Problem getting correct PoE Infos of Cisco Switches
« on: April 19, 2018, 08:53:09 PM »
Have a look at usepoe in nedi.conf. The discovery protocol can provide reliable information, but you can set it to ifmib for device types, where it doesn't...

35
Installation / Re: Use location string in seedlist as a Prefix?
« on: April 19, 2018, 08:51:22 PM »
No, it's either or at the moment. It might be interesting to add this option. On the other side, if you configure the full location on each device, it's always clear where it belongs...

36
Installation / Re: upgrade from 1.6 to 1.8
« on: April 19, 2018, 08:49:21 PM »
NeDi 1.6 already requires additional packages on OBSD. I recommend using nebuntu.sh to continue on a more up to date platform...

37
Discovery / Re: nodes not populating interfaces
« on: April 04, 2018, 03:42:46 PM »
So, those nodes should appear on the Radwin device, not the Cisco one:

1.For the Radwin to appear linked to the Cisco switch, the MAC address of the Radwin learned on the Cisco switch, needs to be assigned to an interface. Then you should see a MAC link appearing automatically.

2.If the Radwin provides its mac address table, the nodes will apear correctly as well.

So, can you check the following:
- (Its own) MACs assigned to Radwin interfaces (can be the same on all)
- Use Defgen to find a working MAC address table OID on the Radwin.

We can debug via Hangout or Webex if you want. Just drop me a PM or mail...

38
Discovery / Re: libcli.pm for Comware 7
« on: March 29, 2018, 10:10:35 AM »
When I was with HP, CW7 worked like CW5, so I didn't need to specify.

I've made a CLI tutorial on youtube to help find out what goes wrong. Essentially start the backup with -vdc and look at the resulting logfiles.

If you let me access a CW7 I'll look at it myself, just send me a mail...

39
Discovery / Re: nodes not populating interfaces
« on: March 29, 2018, 10:06:50 AM »
Ok, so is the neighbor discovered as device or not?

40
It's not in the .def and it's ifLastChange, which is read in realtime. Therefore the switch needs to be active and the uptime available or you get the the '-'.

The problem is, this value is reset upon reboot. That's why I've added the Ethernet port icon in the status line. It shows available ports based on persistent discovery information...

41
I know, some have looked into it. I'll certainly do it, if a customer pays (some of) my time...

42
Discovery / Re: nodes not populating interfaces
« on: March 25, 2018, 12:04:42 PM »
If NeDi detects another device on that interface it will not put nodes there anymore. They should pop up on that other device, if the mac adress table can be used there. What Wifi products are you using?

43
You can add another user like admin;2 to make sure the Dell-admin doesn't affect the Huawei admin...

Watch the CLI tutorial on youtube for more information on debugging CLI issues.

44
Discovery / Re: Issue with missing interfaces - Dell 6248
« on: March 07, 2018, 01:06:06 PM »
Did you watch the Defgen tutorial on Youtube? It can be tricky to find the correct OIDs sometimes...

Comparing the .def files of similar switches usually helps too...

45
Looks like mariadb (mysql) doesn't like the sudo part. I've written the script to be executed by root. Can you retry as root? You could configure this part manually , if not:

As dbadmin/root:
UPDATE mysql.user SET plugin='' WHERE user='root';
SET PASSWORD = PASSWORD('dbpa55');
FLUSH PRIVILEGES;

This mysql plugin is a recent change. While it might be a good thing for some users, I find it rather cumbersome since a regular user cannot do "mysql -u root -p" anymore :-(

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 146