Welcome, Guest. Please login or register.

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Alimachina

Pages: [1]
1
Installation / Re: Public-key authentication with ssh
« on: June 13, 2018, 05:09:47 PM »
Thanks Rickli  ;)

Dunno why I never thought to click on this padlock before... :-[
I saw it's also available in the shell with "nedi.pl -Z my_password_here pw".
I had to "reset CLI  access" for my previous already discovered devices, and now it works like a charm !

2
Installation / Re: Public-key authentication with ssh
« on: June 11, 2018, 10:33:49 AM »
Can you give me more details about the encryption part plz ?
I looked in the help page and in "The NeDi Guide" but with no luck.

3
Installation / Public-key authentication with ssh
« on: June 06, 2018, 10:48:55 AM »
In the nedi.conf we can define users for telnet and ssh access, which is useful for CLI.

We have a radius server for users authentication on our switches, so there isn't any "generic user".
So I guess we have to use one of our users, that's ok.
But I want to hide the password.
I'm not sure how to do :
"Use public-key authentication with ssh, if you do not want to have pw here in cleartext."


If I connect to a switch with SSH on the NeDi server, I'll have the RSA key fingerprint for this device, but then how to tell to NeDi to use it ?

4
GUI / Re: Assets Management
« on: February 28, 2018, 11:14:19 AM »
Thx Rickli !
That's exactly what I was looking for  ;)

5
GUI / Assets Management
« on: January 16, 2018, 10:23:34 AM »
Hi,
I'm using the 1.5 version and have some trouble with the Assets Management module and Serial numbers.

The inventory don't update automatically : the devices are mark at "No Inventory" after the 1st discovery but don't update after next discovery.
If I manually add a device as "Active", it'll remain "Active" even if the device isn't and the next discovery can't find it.
And same, if I put a device as "Inactive" (then I delete the device, like if it's put in stock) and I reuse the device later (a new discovery show it up) it'll stay mark as "Inactive".

In the NeDi Yt videos, we can see it update itself after a new discovery.

Maybe I missed something ?

Pages: [1]