Welcome, Guest. Please login or register.

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Slinger

Pages: [1]
1
The iDRAC is discovered as a node, not a device.  I've also duplicated the problem with a different computer that doesn't have an iDRAC, so that's not the cause.  After a little more digging, I believe it may be happening because the MAC address appears in 2 VLANs on the same switch, and one overwrites the other in the database.  I looked into using the "useivl" option, but the switch doesn't appear to have vlanid in a table that I can get to with snmp.  I might be able to do it with a command line, though.

2
I have a Dell PowerEdge R710 connected to a Dell N3024 switch.  The R710 has an iDRAC6 Express (remote access controller) with its own MAC address that shares the physical NIC with the computer, so there are two MAC addresses on that one NIC.  When I run a discover on the switch, Nedi sees both MAC addresses in the BridgeFwd (SNMP) part, but tosses the one used by the operating system and keeps the one for the iDRAC.

This is the order that is shown during the discover:

- main MAC on edge port 15
- main MAC on uplink port 24
- iDRAC MAC on uplink port 24
- iDRAC MAC on edge port 15

When I do Nodes->Status in the GUI with the iDRAC MAC, it is shown as a node on port 15.  However, the MAC that is used by the operating system just shows "No Node".  The other nodes connected to this switch show up as expected.

Any ideas on how to correct this?

Pages: [1]