Welcome, Guest. Please login or register.

Show Posts

This section allows you to view all posts made by this member. Note that you can only see posts made in areas you currently have access to.


Messages - Kasper

Pages: [1] 2
1
GUI / Re: Active Directory authentication
« on: May 02, 2018, 07:40:41 AM »
Following this guide I got LDAP lookup working in my NeDi installation. The only difference I have in my config is "sAMAccountName" is not used but the "cn" option is used instead.

So my string looks like this (obvious parts changed):
Code: [Select]
ldapsrv ldap://adm.domain.com 389 SuperSecretPassword DC=adm,DC=domain,DC=com CN=Network+Operator,OU=Service+Account,OU=Special+Accounts,DC=adm,DC=domain,DC=com cn

2
Installation / Re: LDAP - AD Authentication
« on: May 18, 2016, 03:17:52 PM »
Hi

When making the changes you have suggested in the libldap.php code I get the following error in apache log:
Code: [Select]
[Wed May 18 14:38:21.903712 2016] [:error] [pid 4877] [client 10.1.70.28:10775] PHP Fatal error:  Call to undefined function GenQuery() in /var/nedi/html/inc/libldap.php on line 20, referer: https://nedi/index.php?goto=User-Profile.php
I can't find the function GenQuery() in the file.

Running NeDi 1.6

3
GUI / Re: Guestpage to See Switchport / VLAN Configuration
« on: May 18, 2016, 12:49:57 PM »
Hi

I made a few changes to me.php to link this to the vlanreport.php.
Also changed the vlanreport.php so that my heldesk staff can get directly to the toolbox page (so they can ping the switch to see if it is online or not) and also the topology page with the switch and the next three links (since they do not know how the network is set up). Using these three pages in total the Helpdesk can do a basic fault finding before they make a ticket to the NetOps team.
I have changed the rights in nedi.conf for the following modules to dsk so that my Helpdesk account have rights to those tools (and some others that we have found useful too).
Code: [Select]
module Devices List dev dsk
module Topology Map paint dsk
module Nodes Toolbox tool dsk
module Reports Nodes dnod dsk
module Other Noodle find dsk

I have included the two diff's for me.php and vlanrepport.php and a couple of screenshoots.

4
GUI / Re: Guestpage to See Switchport / VLAN Configuration
« on: May 16, 2016, 07:48:59 AM »
Thank you!

I have missed this since I updated to 1.6.

Installed and working great.

5
Database / Powershell script for updating DNS records
« on: December 08, 2015, 01:16:11 PM »
Hi all!

Inspired by the post by user dohco for a script that will update the DNS with the devices from NeDi I wrote the following script for us windows users that have the DNS integrated into the AD domain.

The thought process behind it is that you can run it as a scheduled task on a server and it will update the DNS for you. Since our devices normally don't change their IP that often you could run it like once every night.

I have tried to document it as best I can but a normal run would look something like in the included example:

Remember to allow access to the MySQL database. I also had to add a new user with admin rights.

Would love to get feedback if you thing something is missing or should be handled in another way.

6
Thank you.

It is great to have the good tools accessible again.

7
Hi!

I know I am restarting an old topic. But I have used the SNMP location generator for setting the SNMP strings of my switches.
Unfortunately now when I try to access the page it is reporting that the account has been suspended.

Do anyone know if this page exists somewhere else or if it will be back soon?
I can always manage to make the string myself but this was a great and handy tool that made my work so much simpler.

8
Installation / Re: Fortigate hacks
« on: August 28, 2015, 03:42:05 PM »
Since I also have FortiGate devices this is very helpful.
I would love to know on what line I should insert this code to get it working.

Thanks

9
Discovery / Re: [SG300] Command prompt to deploy one command in a script
« on: August 21, 2015, 02:27:56 PM »
Could a workaround be to use the exceute and in that code you send the following?
Code: [Select]
conf t
<your code>
end
wr mem
Y

I tried and got the same results with the command, it asked for confirmation there to
Code: [Select]
copy running-config startup-config

10
Discovery / Re: [SG300] Command prompt to deploy one command in a script
« on: August 20, 2015, 03:41:13 PM »
Sorry, if you have verified it is using port 22 instead of 21 in devices then I am stumped to.

11
Discovery / Re: [SG300] Command prompt to deploy one command in a script
« on: August 20, 2015, 01:48:43 PM »
I don't know if this will help or hinder.
But have you reset the way Nedi connects to the device?
On device view you will se the username and port i connects to the device with (see attached image for example). Reset it by clicking the key icon on device page and then rediscover the device to update it to use ssh instead.
Just to make sure you have port 22 there otherwise I think NeDi only tries with Telnet. There is a place in nedi.conf that needs to be changed to allow NeDi to use ssh instead of Telnet (usessh), make sure that is configured correctly to.

12
News / Re: Test NeDi 1.4 Patch5
« on: August 12, 2015, 12:11:21 PM »
I have run this patch for about a week and not noticed any problems.
I'm not the most advanced NeDi user but I thought I should at least report back the success for us at least.

13
Installation / Re: LDAP - AD Authentication
« on: August 07, 2015, 07:26:38 AM »
If you already have a NPS installed you should be able to use that with radius authentication for NeDi.

Have not set it up myself but that should be a working option.

14
Discovery / Re: How to add many ranges in seedlist
« on: August 06, 2015, 10:57:54 AM »
Perfect.
Added a rule to the firewall to allows TCP port 7 and then the P1 option worked.
Made the discovery time change from 427 minutes to 38 minutes. Works perfectly.

Thanks

15
Discovery / Re: How to add many ranges in seedlist
« on: August 05, 2015, 01:36:13 PM »
Hi!

I know this is an old thread but I am currently also working on getting NeDi to scan a large IP range and wanted to start using the -P1 option.
I have NeDiO 1.4 with patch #4. But each and every time I run nedi.pl it doesn't add or even try to add the found devices.
As a test I have one device that is responding to ping but NeDi doesn't try to add it. Se the following output for more info:
Code: [Select]
bash-4.3$ /var/nedi/nedi.pl -P1 -a 10.4.9.3

Discovery (1.4.300p5) /var/nedi/nedi.pl -P1 -a 10.4.9.3
Started with 1 seeds at Wed Aug  5 13:22:54 2015
-------------------------------------------------------------------------------
Device                          Status                          Todo/Done-Time
===============================================================================
10.4.9.3        -10.4.9.3           0/0-1s
===============================================================================
Nothing discovered, nothing written...
END :Took 0 minutes

bash-4.3$ ping 10.4.9.3
PING 10.4.9.3 (10.4.9.3): 56 data bytes
64 bytes from 10.4.9.3: icmp_seq=0 ttl=251 time=0.855 ms
64 bytes from 10.4.9.3: icmp_seq=1 ttl=251 time=1.023 ms
--- 10.4.9.3 ping statistics ---
2 packets transmitted, 2 packets received, 0.0% packet loss
round-trip min/avg/max/std-dev = 0.855/0.939/1.023/0.084 ms

I am wondering if the -P1 option is working correctly or should I use the -tp option?

Hopefully someone has got an idea how to resolv this. It would speed up the nightly network discovery a whole lot.

/Kasper

Pages: [1] 2