NeDi Community

NeDi Software Specific => Discovery => Topic started by: dlrash on February 15, 2019, 06:07:19 PM

Title: CDP Discovery Being Strange - Ignoring CDP in favor of LLDP
Post by: dlrash on February 15, 2019, 06:07:19 PM
Hey Guys,

We are running Nedi 1.7 on Centos 6 and have recently been seeing some oddity with our "links" field.  (See image)
They all appear red or gray and when doing a discovery we notice its now saying "Ignoring CDP in favor of LLDP-MED"
We do not run LLDP on any of our Cisco hardware and in all of the Def files, CDP is the only discovery protocol selected.

We did a couple installations of Perl libraries in order to try to get SNMPV3 fully functional around the time this started happening, but I want to say this was working even after the installation of those modules and started happening more recently than that.

Any suggestions to try?


DisProtocol  ------------------------------------------------------------------
SNMP:Connect x.x.x.x v2string v2 Tout:6s MaxMS:4095 Retry:0 NB:0
DIPR:1.15 on Gi0/0/0
CDP :delesc-01-sw-01,Gi1/0/1 x.x.x.x on Gi0/0/0
DIPR:2.892 on Gi0/0/1
CDP :Ignoring CDP entry ifd28-01-rt-01 in favor of LLDP-MED 2.770
DIPR:2.828 on Gi0/0/1
CDP :Ignoring CDP entry pdnws-01-rt-01 in favor of LLDP-MED 2.770
DIPR:2.836 on Gi0/0/1
CDP :Ignoring CDP entry proway-01-rt-01 in favor of LLDP-MED 2.770
DIPR:2.882 on Gi0/0/1
Title: Re: CDP Discovery Being Strange - Ignoring CDP in favor of LLDP
Post by: rickli on February 25, 2019, 10:23:42 AM
Strange, indeed! Are those neighbors all connected to Gi0/0/1? Is there a MPLS or similar in between?
Title: Re: CDP Discovery Being Strange - Ignoring CDP in favor of LLDP
Post by: dlrash on February 25, 2019, 06:55:41 PM
Yes, they are all connected via a VPLS.  However, this is also occurring on directly-connected switches.